Hoewel gedacht wordt dat paella altijd al over heel Spanje werd gegeten, heeft het gerecht zijn oorsprong en ontwikkeling in Valencia, aan de oostkust van Spanje. Nog steeds is Valencia dé paellastad waar het gerecht overal op het menu staat. Uiteraard alleen met authentieke ingrediënten, net zoals bij ons!

De paella brengt de mensen in Spanje samen en het is een symbool voor feest en plezier. Zo is bijvoorbeeld het bereiden van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Ook worden er tijdens de bekende Las Fallas feesten, een groot straatfestival in Valencia, overal paella's klaargemaakt.

Over het ontstaan van het woord paella bestaan een aantal geromantiseeerde folkloristische verhalen. Zo zou de naam paella mogelijks afgeleid zijn van het gebruik dat vroeger de mannen een keer per jaar voor de vrouwen van het dorp kookten. Ze kookten dan 'voor haar', in het Spaans wordt dat 'para ella' of
'paella'. Aangezien ze de restjes van de dagen ervoor gebruikten, werd het een bonte maaltijd in een grote pan.

 • Paella Mixta

  Deze klassieke rijstschotel wordt geserveerd met kip, groenten, vis, schaal- en schelpdieren.

 • Paella receptie Mixta (peulvrij)

  Rijstschotel met kip, groenten, vis, schaal – en schelpdieren. Bij deze
  variant zorgen we ervoor dat de schaal- en schelpdieren ‘ready to eat’ zijn, zodat je niet hoeft te pellen. Ideaal voor bijvoorbeeld een receptie dus!

 • Paella Verduras

  Onze vegetarische variant van de klassieke Paella Mixta met een waaier aan verse groenten en kruiden!

 • Paella Neerga

  Deze variant op de klassieke paella draait helemaal rond de inktvis. Deze rijstschotel met inktvisinkt, calamares en tentakels van de inktvis, bevat ook nog coquilles en is een populair gerecht aan de Spaanse kunst.

 • Paella Marisco

  Dé paella voor de visliefhebber! Deze rijstschotel zit vol lekkers van de zee en wordt geserveerd met groenten en een heel scala aan vis, schaal- en schelpdieren.

 • Paella Carne

  Naast groenten bevat deze rijstschotel kip, varkensribben, jamon serrano en Spaanse beuling. Een overheerlijke combinatie voor de vleesliefhebber!

Graag meer info of ben je klaar om je paella te bestellen?

Neem contact met ons op en wij helpen jou met plezier verder.