• Elena Gomez Orueta, zaakvoerder van Tapas La Qia, breidt haar zaken uit en start La Fallera. De specialiteit van deze catering service is heerlijke en traag gegaarde paella's vol smaak! Maar daarnaast staat er ook fideuà en zarzuela op onze menu! Deze traditionele Spaanse gerechten worden bereid ‘op grootvaders wijze’. 

    La Fallera is een eerbetoon aan Elena’s overgrootmoeder en grootvader. Beide geboren en getogen in Valencia, waar de
    geschiedenis van de paella begint. De overgrootmoeder van Elena was één van de Falleras Mayor in Valencia. Dit is een soort Prinses Carnaval, maar dan met vele verantwoordelijkheden en zij is gedurende een heel jaar op officiële plechtigheden in Valencia aanwezig. Een grote eer dus. De fallera’s lopen er altijd prachtig bij. Hun typische jurken werden geïnspireerd door de kleding die gedragen werd door de boerinnen die in de rijstvelden rond Valencia werkten.Van haar grootvader, Antonio, leerde Elena de kneepjes van het paella-vak kennen. Hij kreeg de rijst letterlijk met de paplepel ingegeven en het maken van de echte paella Valenciana kent voor hem geen geheimen meer. Met zijn bereiding won hij op grote paellawedstrijden tijdens het traditionele volksfeest 'Las Fallas', de prijs van beste paella. Zijn passie, kennis en liefde voor dit rijstgerecht gaf hij door aan zijn kleindochter, Elena.

    In 2019 werd Elena uitgenodigd door VIER om als jury te zetelen tijdens het programma; Grillmasters met Seppe Nobels en Patrick Declerq. Zij werd daar uitgenodigd als expert om de opdracht ‘paella op de BBQ’ mee te beoordelen.

    Verder maakte Elena ook een gastoptreden bij het programma Over eten op Eén met Kobe Ilse en bij Tour Deluxe met Jani Kazaltzis.

Waar traditie en de liefde voor paella samenkomen: La Fallera neemt jou mee naar Valencia, de wieg van de authentieke paella!